Výběrová káva Ethiopia Sidamo Bio Fairtrade mletá, french press
Detailní popis produktu
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Výběrovou Ethiopii si nejlépe vychutnáte jako filtrovanou kávu nebo ve french pressu. Těsně před použitím doporučujeme kávu namlít na střední až větší hrubost (na jednu porci 12-15g), poté ji zalijte horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu nezapomeňte oddělit hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice anebo termosky.
Vyzkoušejte také, jak výsledný nápoj postupně mění svoji chuť v závislosti na teplotě (ideální konzumace je při 80-85° C) a najděte si ten svůj okamžik.
Jak si u nás vybrat kávu, abyste z ní měli ten pravý chuťový požitek? Pro snadnější orientaci mezi našimi produkty jsme pro vás připravili tento návod.
Rádce při výběru kávy
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bio-Káva |
---|---|
Hmotnost:: | 200 g |
Mletí:: | mletá, french press |
Jsou sociální podnik a první družstevní pražírna v ČR. Praží kávu s certifikací Fairtrade a zaměstnávájí lidi se zdravotním znevýhodněním. Prosazují ekonomickou, sociální a ekologickou udržitelnost.
Férová káva jedna radost
Praží kávu ve středočeském Kostelci nad Labem: pro kavárny, firemní anebo domácí spotřebu. Je ručně balená osobami se zdravotním znevýhodněním, které práce naplňuje. Všem tak dělá radost nejen kvalitní férová káva, ale i samotné prostředí pražírny, kde od jejího vzniku v roce 2013 spolupracují lidé s mentálním a fyzickým handicapem. Fair & Bio družstvo, pod kterým pražírna funguje, bylo založeno v roce 2011.
Podporujeme spravedlivé nastavení obchodu a důstojnou práci, proto mají všechna Fair & Bio zrnka certifikaci Fairtrade. Záleží nám na naší planetě, proto je drtivá většina našich káv pěstována ekologicky. Ukazujeme cestu od pěstitelů ke spotřebitelům jako transparentní a nejkratší možnou. Jde nám o naši společnost, proto jsme se zapojili do sociálního podnikání a dáváme šanci lidem, kteří ji zpravidla nedostávají.