Filtrovaná káva Guatemala Huehuetenango Bio Fairtrade mletá, filtrovaná
Detailní popis produktu
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto vynikající Guatemalu je vhodné použít k přípravě filtrované kávy či ve french pressu. Doporučujeme kávu těsně před použitím namlít (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalijete horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice anebo termosky.
Vyzkoušejte také, jak výsledný nápoj postupně mění svoji chuť v závislosti na teplotě (ideální konzumace je při 80-85° C) a najděte si ten svůj okamžik.
Jak si u nás vybrat kávu, abyste z ní měli ten pravý chuťový požitek? Pro snadnější orientaci mezi našimi produkty jsme pro vás připravili tento návod.
Rádce při výběru kávy
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bio-Káva |
---|---|
Hmotnost:: | 200 g |
Mletí:: | mletá, filtrovaná |
Jsou sociální podnik a první družstevní pražírna v ČR. Praží kávu s certifikací Fairtrade a zaměstnávájí lidi se zdravotním znevýhodněním. Prosazují ekonomickou, sociální a ekologickou udržitelnost.
Férová káva jedna radost
Praží kávu ve středočeském Kostelci nad Labem: pro kavárny, firemní anebo domácí spotřebu. Je ručně balená osobami se zdravotním znevýhodněním, které práce naplňuje. Všem tak dělá radost nejen kvalitní férová káva, ale i samotné prostředí pražírny, kde od jejího vzniku v roce 2013 spolupracují lidé s mentálním a fyzickým handicapem. Fair & Bio družstvo, pod kterým pražírna funguje, bylo založeno v roce 2011.
Podporujeme spravedlivé nastavení obchodu a důstojnou práci, proto mají všechna Fair & Bio zrnka certifikaci Fairtrade. Záleží nám na naší planetě, proto je drtivá většina našich káv pěstována ekologicky. Ukazujeme cestu od pěstitelů ke spotřebitelům jako transparentní a nejkratší možnou. Jde nám o naši společnost, proto jsme se zapojili do sociálního podnikání a dáváme šanci lidem, kteří ji zpravidla nedostávají.